Ty v anime

Ty v anime neznamená úplně ty v anime,ale spíš ty podle mě ;)
Kreslím tabletem od firmy genius ...



pokud si řeknete dělám i desingy na objednávku.


Reklamy ignoruju, ale klidně je sem piště pokud máte potřebu










Japonská kuchyně

14. března 2011 v 23:34 | Iwka-chan |  Japonsko
Japonská kuchyně je výtečná. Někoho může odrazovat pomyšlení na pojídání syrových ryb, ale tamní kuchyně rozhodně není založená jen na nich, i když Japonci syrové ryby milují. Základem jejich kuchyně je především rýže, která je součástí většiny pokrmů. Japonská strava má prý blahodárný vliv na zdraví, dlouhověkost a vitalitu člověka. To je také jeden z důvodů, proč se v posledních letech rychle rozšířila do celého světa.

Kde se najíst?




Nabízí se hned několik možností, jak se v Japonsku najíst. Záleží jen, kolik za jídlo chcete utratit a na co máte právě chuť a čas. Je samozřejmé, že s kvalitou stolování přichází vyšší cena a naopak - za malý oběd v plastové krabičce zakoupený v chladícím boxu tamní samoobsluhy neutratíte mnoho. Obecně ale platí, že restaurace a jiná místa pro stolování nabízejí chutná a kvalitní jídla s příjemnou obsluhou a nejvyššími hygienickými normami. Voda z kohoutků je rovněž většinou pitná.

Tipy na některá jídla

Následující odstavec vám nabídne několik tipů jídel k ochutnání. Bude jen na vás, které si zvolíte za své oblíbené…
Nejznámějším a evropskou populací asi nejoblíbenějším pokrmem je sushi.Jsou to, dá se říct, "malé jednohubky", které bychom měli sníst na jedno až dvě kousnutí. Jí se, jak jinak než hůlkami. A co že to vůbec je? V tomto případě se opravdu jedná o syrové ryby, především o lososa, kraby, chobotnice, garnáty, krevety a dokonce i rybí jikry. Většinou bývají spojené proužkem mořského plevele s trochou lepkavé rýže. Ochucují se pikantní sójovou omáčkou a kořenímwasabi. Je to opravdu pochoutka.
Obzvláště dobré jsou pak californské rolky, což je rýže s krabem, lososem či tuňákem, okurkou, avokádem, kouskem wasabi… atp. To vše zamotané v mořském plevelu do dlouhé ruličky a nakrájená na malé válečky. Jednou ochutnáte a určitě je budete milovat!

Dalším pokrmem jsou čínské nudle, což jsou dlouhé širší nudle vařené ve vepřovém vývaru, s plátky vepřového masa, s přídavkem špenátu a pórku. Podávají se v misce. Jí se hůlkami a voda se z misky srká. Znát možná budete i kari rýži, což je uvařená rýže politá kari omáčkou s dušeným masem. Podává se na talíři či tácku a jí se také hůlkami.
Chutné jsou rovněž Yakitori - malé kousky kuřecího masa se zeleninou grilované na jehlicích (jako špízy). Když jsou hotové, stáhnou se z jehlice a podávají se na talíři, samotné nebo s rýží. Jí se hůlkami.
Dost populární je také Oyako domburi. To je (opět) rýže zalitá kuřecím masem vařeným ve vejci s cibulí. Podává se v misce, posypané mořským plevelem nebo zelenými natěmi z cibule. Rovněž se jí hůlkami.

Zde je zdroj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama